TOGG Satışları Başladı mı?
TOGG satışları başladı mı sorusu pek çok kişi tarafından cevaplanmayı bekleyen bir soru olarak karşımıza çıkıyor. TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) tarafından üretilen araçların satışları henüz başlamamıştır. Şu anda TOGG'un üretim tesisleri hala inşaat halindedir ve ilk prototip araçlar henüz tamamlanmamıştır. TOGG'un ilk seri üretim araçlarının ise 2022'nin sonlarına doğru satışa sunulması planlanmaktadır. Ancak, TOGG'un resmi web sitesini ziyaret ederek bu site üzerinden TOGG araçlar için ön rezervasyon yapmak mümkün bir hale gelmiştir. Bu ön rezervasyon işlemi araçların satışına önceden kayıt olmak isteyenler için bir fırsat sunmaktadır.
TOGG Ne Zaman Çıkacak?
TOGG satışları başladı mı sorusunu yanıtladıktan sonra ne zaman çıkacağını merak edenler okumaya devam edebilir. TOGG'un seri üretim araçlarının satışa başlama tarihi henüz kesin olarak açıklanmamıştır. Ancak, TOGG'un resmi açıklamalarına göre, ilk seri üretim araçlarının 2023 mart’a doğru satışa sunulması planlanmaktadır. Bu tarihin kesinleşmesi için üretim tesislerinin inşaatının tamamlanması, prototip araçların testlerinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve gerekli onayların alınması gerekmektedir.
TOGG, satışa sunulacak ilk araçlarının özellikleri ve fiyatları tahmini olarak açıklanmış olsa gerçek fiyatı için henüz bir şey söylemek zor olacaktır. Ancak, araçların özellikle elektrikli olması ve yerli üretim olması nedeniyle Türkiye'deki otomobil pazarında dikkat çekeceği ve rekabetçi bir fiyatlandırma ile piyasaya sunulacağı tahmin edilmektedir. Hep birlikte göreceğiz.