Web Analytics
TOGG Üretim Merkezi Nerede? | Türkiye'nin TOGG Forumu!

TOGG Üretim Merkezi Nerede?

• Türkiye'nin ilk ve tek "TOGG" Yardım ve Destek Forumuna Hoşgeldiniz. Bu Forumda "TOGG" hakkında her tür bilgiye ulaşabilir, sorunuza rahat ve hızlıca cevap bulabilirsiniz.

Moderator

Moderatör
Aldığı Beğeni
4
TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu), Türkiye'nin ilk yerli otomobil markasıdır. Bu marka, Türkiye'nin yerli otomobil üretimini artırmak ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilmek için 2018 yılında kuruldu. TOGG, yerli ve yabancı yatırımcılardan oluşan bir grup tarafından finanse edildi ve Türkiye'nin en büyük sanayi yatırımlarından biri olarak kabul ediliyor.

TOGG araçları, tamamen yerli olarak tasarlandı ve üretildi. Bu araçlar, Türkiye'nin Otomotiv Test Merkezi (TOFAS) tesislerinde üretilecek. TOFAS firması Türkiye'nin en büyük otomotiv üreticilerinden biridir ve TOGG için üretim hattı kurma işlemleri devam etmektedir.

Üretim Tesislerinin Yeri

TOGG araçları için üretim tesisleri, Bursa'nın Gemlik ilçesinde yer almaktadır. Bu tesis, yaklaşık 1,2 milyon metrekarelik bir alana sahiptir ve üretim kapasitesi yılda 175.000 araçtır. TOGG, tesislerinde yaklaşık 4.300 kişiye istihdam sağlayacak. TOGG araçları, 2023 yılında piyasaya sürülecek ve ilk etapta elektrikli SUV modeli üretilecektir. Bu araç, TOGG ‘un tamamen yerli ve özgün bir tasarımı olacak.

Ayrıca, TOGG araçları dijital teknolojilerle donatılacak ve yüksek teknolojili bir sürüş deneyimi sunacak. Ayrıca bu araçlar oldukça büyük motor kapasitesine sahip olarak piyasaya sürülecek. Elektrikli olarak sağlanan bu yatırım ayrıca tüm dünya üzerinde merakla beklenen bir araç olarak bilinmektedir.

TOGG Araçlarının Amacı

TOGG ‘un amacı, Türkiye'nin otomotiv sektöründe yerli üretim oranını artırmaktır. Bu, Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacak ve Türkiye'nin otomotiv ihracatını artıracak. TOGG araçları, hem Türkiye'de hem de uluslararası pazarda rekabet edebilir fiyatlarla sunulacak ve Türkiye'nin yerli otomobil markası olarak tanınacaktır.

TOGG Kime Ait?

TOGG, Kıraça Holding ve Anadolu Grubu gibi önde gelen iki Türk holdinginin ortak girişimi olarak 2018 yılında kurulan bir otomotiv markasıdır. Marka, Türk pazarının ve ötesinin ihtiyaçlarına uygun, ekonomik, yüksek kaliteli ve teknolojik olarak ileri seviyede araçlar üretmek amacıyla oluşturulmuştur. Şirketin merkezi İstanbul, Türkiye'dedir ve ilk araç modeli olan TOGG SUV'un 2022'de piyasaya sürülmesi planlanmaktadır. Bu nedenle, TOGG ‘un bireysel bir kişi tarafından değil, kuruluşunda yer alan şirketler tarafından sahip olunduğu söylenebilir.

Bu konuyu görüntüleyenler