Web Analytics

Türkiye'nin TOGG Destek Forumu!

Yerli otomomobil TOGG'a dair merak ettiğiniz ne varsa hemen foruma üye olup topluluğa soru sorabilirsiniz!
  • Türkiye'nin ilk ve tek "TOGG" Yardım ve Destek Forumuna Hoşgeldiniz. Bu Forumda "TOGG" hakkında her tür bilgiye ulaşabilir, sorunuza rahat ve hızlıca cevap bulabilirsiniz.

100 milyar TL’lik TOGG yatırımı: iddia ve hedef

Mehmet

Yönetici
Admin
Aldığı Beğeni
30
Cumartesi günü Cumhurbaşkanının da katılacağı bir toplantıda TOGG’un Gemlik Kampüsü açılışı yapılacak. Bugün baktım, çok sayıda köşe yazarı bu konunun çeşitli açılarına bakmış. Mesela Ege Cansen, bu yatırımın “gayri iktisadi” olduğunu vurguluyor. Geçmişini de yazmış.

28 haziran 2018’de Anadolu Grubu (yüzde 23), BMC (23), Turkcell (yüzde 23), Zorlu Holding (yüzde 23) ve TOBB (yüzde 8) ortaklığında kurulan (şimdi devre dışı kaldılar) TOGG’un, –“Bir AKP Klasiği” haline gelen– temel aksamı yabancı tasarım/üretim olduğu halde “yerli ve milli” diye sunulan yatırımlardan birisi olduğunu herkes konuşuyor (AKP’ye göre en son yüzde 51 yerli);

• Motorunun Bosch (Alman)
  • Bataryasının Siro (Çin)
  • Araç entegrasyon parçalarının EDAG (Alman)
  • Şasi sisteminin Myra (İngiliz)
  • Tasarımın Pininfarina (İtalyan)
olduğunu hatırlatalım ve geçelim. Çünkü asıl konu ne o, ne bu. Şimdi bu 100 milyar TL’lik yatırımın strateji kurmadan, planlama yapılmadan başlatıldığını gösteren asıl konuya geçelim.

Bu konuyu görüntüleyenler